Frissítő, hűsítő zöld italok a Monin szirupokból

2018. 03. 30. 00:00:00
Frissítő, hűsítő zöld italok a Monin szirupokból

A Zöld szín igazán jól mutat a koktélokban, ezért sokan kedvelik őket. Egy nyári este pedig mi más frissítené fel jobban az embert, mint egy hűsítő zöld koktél? A Menta, a Zöld tea, és a Zöld banán íz pedig tökéletes alapja lehet egy finom koktélnak.

Monin Zöld menta (Green Mint - Menthe verte) szirup

A Monin zöld menta szirup egy Grasshopper koktél alapja lehet, főleg ha alkoholmentes italt készítünk. A jellegzetes méregzöld menta szín visszaköszön ránk az üvegen keresztül, jellegzetes illata pedig pontosan megegyezik a menta friss természetes ízével, és aromájával. Tökéletesen felhasználható hűsítő, felfrissítő koktélok elkészítésénél, de sűrűn használják desszertekhez is. A legtöbb esetben a jeges alkoholos, vagy alkoholmentes koktéloknak ad egy jellegzetes fodormenta ízt. Könnyedén elkészíthető belőle például az igen közkedvelt Csokis menta koktél, melyhez 20 ml Monin Zöld Menta szirupra, 10 ml Monin fehér csokoládé szirupra, 15 ml tejszínre, illetve 40 ml Bols vodkára lesz szükségünk. Ezeket az összetevőket mérjük, ki majd töltsük bele egy Manhattan koktél shakerbe jégre, és alaposan rázzuk össze. A koktélt tökéletesen díszíti a végén egy friss menta ág.

Monin Zöld tea koktélszirup (matcha green tea)

A Matcha egy kiváló minőségű, speciális zöld tea mely Japánban kapható. A tealeveleket egyenként szedik kézzel a teacserjékről, és alaposan összekeverik, hogy a legjobb ízt tudják elérni, majd finom por állagúra zúzzák őket. Manapság a zöld tea egyébként is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen jótékony hatást gyakorol a szervezetünkre, és egészségünkre. Rengeteg antioxidánst, ásványi anyagos, vitamint tartalmaz. A Matcha Zöld Teát tehát az egész világban az egyik legegészségesebb italnak nevezik. Nem véletlen tehát hogy a koktélokban is megjelenik ez az eredeti íz. A Monin Zöld tea koktélszirup egy élénk színű, smaragdzöld szirup, mely nagyon erős, frissítő zöld tea illattal rendelkezik. Illatában észlelhetünk enyhe citromfű hatást is. Igazán frissítő hatást érhetünk el vele, ha koktéljainkban keverjük más ízekkel, például nagyon jól illik hozzá a citrusos íz.

Monin Zöld banán (Green banana-Banane verte) szirup

Nem kell megijedni!  A zöld banán egyáltalán nem azért zöld, mert még éretlen. Ez a banán egy olyan különlegesfajta, mely megérve is zöld színű héjjal rendelkezik. Húsa mégis édes, igaz nem annyira, mint a hagyományos, sárga banán húsa, kicsit fanyarabb, és kissé keményebb annál. De élénk, világos színe miatt igen kedvelt a koktélok világában, és tökéletes alapanyag lehet. A Green Banana Martini egyik alkotóeleme a Monin Zöld banán koktélszirup, melyből 25 ml-re lesz szükségünk. Kell hozzá még 10 ml citrom Juice, illetve 40 ml Bols vodka. Az összetevőket ezután csak alaposan össze kell ráznunk, és már is fogyaszthatjuk a hűsítő, frissítő italunkat.